Home » Nieuws » Wethouder Mbarki (Economische Zaken) reikt eerste certificaten van pilot De Verrijking uit

Mbarki met de deelnemers aan de Verrijking.

Wethouder Mbarki (Economische Zaken) reikt eerste certificaten van pilot De Verrijking uit

,,Ik had alleen gehoopt dat het nog wat langer door zou duren”, zei een van de deelneemsters van het pilotproject De Verrijking. Enkele tientallen jongeren van de vier Plusscholen van ROC TOP en ROC op Maat ontvingen van wethouder Sofyan Mbarki (Economische Zaken) een certificaat als bewijs dat ze vier maanden lang succesvol hebben deelgenomen aan dit nieuwe project.

De Verrijking pilot is een gezamenlijk initiatief van de Amsterdamse Plusscholen en de onderneming MAS Zone 3 en werd uitgevoerd in opdracht van de gemeente Amsterdam. 

‘De ontdekking naar de beste versie van jezelf’, is het thema van De Verrijking. In de afgelopen vier maanden was er veel aandacht voor ontwikkeling en zelfontplooiing, het ontdekken van nieuwe interesses, zoals de uitdagingen van het ondernemerschap, en hoe je een maatschappelijke bijdrage kunt leveren.

Ervaren coaches

De deelnemers werden vier maanden lang begeleid door ervaren coaches. Er waren ontmoetingen met professionals bij instellingen en bedrijven. Initiatiefneemster Rahma el Mouden startte 2 jaar geleden het project en ondertussen hebben er 166 jongeren dit traject doorlopen. Door de ROC TOP Noord is deze pilot met 4 Plusscholen tot stand gekomen. ,,Iedereen in onze stad moet gezien worden en in staat gesteld worden om mee te doen”, aldus zakenvrouw Rahma el Mouden. ,,Laten we als bedrijfsleven de potentie van deze jongeren zien en benutten. Zonder stages te reserveren voor deze jongeren kunnen ze zich niet verder ontwikkelen.”

Tijdens de feestelijke afsluiting van het project in gebouw van het bedrijf MAS Zone 3 in Amsterdam-West waren de jongeren enthousiast over de opzet van De Verrijking. ,,Toen we bij de Oranjekerk voor de daklozen en ouderen gingen koken, was het voor mij een besefmoment dat anderen het minder hebben dan wij”, zo reageerde een deelnemer nadat hij het certificaat in ontvangst had genomen.

Talent benutten

Wethouder Mbarki (PvdA), met een achtergrond in het onderwijs, reikte de certificaten uit. De bestuurder heeft zich tot doel gesteld om het talent onder Amsterdamse jongeren beter te benutten. 

,,Ik vertel hetzelfde verhaal aan het bedrijfsleven. Aan hen vraag ik wat ze kunnen jullie doen om het talent in de stad beter te benutten”, aldus Mbarki. ,,Uiteindelijk gaat het erom dat je blijft leren. Probeer je te laten omringen door mensen die je iets kunnen leren. Ik ben blij dat we als gemeente hieraan hebben bijdragen aan deze pilot met de Amsterdamse Plusscholen”, was zijn boodschap.

‘Voldoende skills’

Mbarki stelde dat er sprake is van ‘stagediscriminatie’. ,,Maar er is ook een andere kant van het verhaal. Er zijn jongeren die nog niet voldoende skills hebben om op een plek goed te kunnen aarden. Dat is waar we ze bij moeten helpen. Sommige jongeren komen op dag 1 op tijd en op dag 2 komen ze te laat. Wat doe je dan als bedrijf? Hoe gaan we die jongeren vasthouden? Het gaat erom dat jongeren goed voorbereid worden op een baan. Ik ben heel blij met dit initiatief.”

De komende 3 jaar wordt De Verrijking voortgezet met 80 jongeren per jaar in samenwerking met ROC TOP Noord.

De uitreiking van de certificaten door wethouder Sofyan Mbari (Economische Zaken) aan de deelnemers van De Verijking.
De Amsterdamse wethouder Sofyan Mbarki (Economische Zaken) reikte de certificaten uit aan de deelnemers van De Verrijking. Rechts op de foto: zakenvrouw Rahma el Mouden, een van de initiatiefnemers.
De Amsterdamse wethouder Mbarki met Rahma el Mouden.
De Amsterdamse wethouder Mbarki met Rahma el Mouden.
Mbarki met de deelnemers aan de Verrijking.

Deel dit bericht:

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties