Home » Nieuws » Topkok Najat Kaanache met haar restaurant Nur beste ter wereld

Najat Kaanache

Topkok Najat Kaanache met haar restaurant Nur beste ter wereld

Najat Kaanache
Najat, links op de foto, ontvangt de award.

,,Ik feliciteer Najat van harte met de prijs voor het beste Marokkaanse keuken in de wereld”, zegt zakenvrouw Rahma el Mouden over de topkok Najat Kaanache van haar restaurant Nur in het Marokkaanse Fez.

Afgelopen weekend werd Nur tot twee keer aan toe gelauwerd door de World Luxury Restaurant Awards. Najat kreeg de prijs ‘Luxury Unique Experience’ op het Afrikaanse continent en voor de beste Marokkaanse keuken ter wereld.

In 2016 opende Najat restaurant Nur in Fez. Haar creatieve aanpak, waarbij ze met lokale ingredienten werkt, werd al snel ontdekt door de media. Van The Wall Street Journal tot en met de New York Times.

,,Ik bewonder haar talenten enorm”, zegt Rahma over de Marokkaanse topkok, die inmiddels wereldberoemd is.

Najat Kanaache werd geboren in het Spaanse San Sebastian, waar haar Marokkaanse ouders woonden. Ze was de enige Marokaaanse chefkok bij het driesterren-restaurant El Bulli, waar de vermaarde chef Ferran Adria haar roemde: ‘Najat Kaanache representeert de ziel van Marokko, omdat ze taal van de keuken spreekt’.

Najat Kaanache, bekend ook van haar tv-programma Cocina Marroqui dat in 20 landen wordt uitgezonden, spant zich ook in voor vrouwenrechten. Ze vindt dat vrouwen hun dromen moeten kunnen verwezenlijken.

Deel dit bericht:

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties