Home » Nieuws » Tien vragen van CITY aan Rahma el Mouden

Tien vragen van CITY aan Rahma el Mouden

Rahma El Mouden schreef haar levensverhaal op in ‘RAHMA, de weg naar mijn vrijheid’. Het boek verschijnt op 23 mei. Het is een fascinerende vertelling over haar jeugd in Marokko, het vertrek naar Nederland en het succes van haar bedrijf MAS, gelardeerd met observaties over onze samenleving.

Waarom houd je van Amsterdam? 

,,Het is de eerste stad die ik zag na mij emigratie uit Marokko. Amsterdam is de mooiste stad van de wereld. Als ik in het buitenland ben en trots vertel dat ik in Amsterdam woon, wil iedereen er altijd alles van weten. Ik voel mij er zeer thuis.” 

Herinneringen bij je favoriete plek in de stad?
,,Het Centraal Station was het eerste grote gebouw dat ik zag van Amsterdam. Ik heb mij destijds zeer verbaasd dateen station er zo mooi uit kan zien,het is een prachtig gebouw.” 

Wie zouden je boek ‘Op weg naar mijn vrijheid’ moeten lezen? 

,,Iedereen. Mannen én vrouwen die nooit willen opgeven. En speciaal voor vrouwen die geheel onafhankelijk hun eigen plan willen trekken.” 

Wie is in Amsterdam je voorbeeld?

 ,,Eberhard van der Laan. Hij deed het begrip burgervader eer aan. Hij was er voor alle Amsterdammers.” 

Jouw restauranttip in de stad?

 ,,Restaurant Moon, in de A’DAM Toren. Hier kun je echt heerlijk eten en heb je een geweldig uitzicht over de stad.
Restaurant Rijks is eveneens een culinaire beleving in een prachtig gebouw.” 

Wat zijn de slechte gewoontes van Amsterdammers?
,,Die hebben we niet.” 

Is Amsterdam schoon genoeg of kan de stad schoner?
,,Het kan altijd schoner, zowel door de gemeente als ook door de burgers. Die kunnen zelf veel verbeteren én hun verantwoordelijkheid daar in nemen.” 

Het Rijksmuseum en Rahma?
,,Ik was verliefd op het Centraal Station. En ik ontdekte later dat het Rijksmuseum ontworpen is door dezelfde architect. Ik ben er zeer trots op dat wij met MAS dit bijzondere gebouw mogen schoonmaken. Als je het Rijksmuseum kunt schoonmaken, kun je alles aan.” 

Is Amsterdam een stad voor ondernemers?
,,Amsterdam is een bloeiende stad zowel cultureel als economisch. Ik ben blij met de ondernemersgeest die hier heerst en dat ik daar deel van mag uitmaken.” 

Wat is jouw tip voor burgemeester Femke Halsema? 

,,Meer zichtbaarheid van culturele diversiteit. Meer betaalbare woningen voor jongeren en de parkeerkosten in de binnenstad omlaag i.p.v. omhoog.” 

Deel dit bericht:

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties