Home » Nieuws » Rahma over Syrië-kinderen in Dit is de Dag: Nederland kan dit professioneel oplossen

Rahma el Mouden

Rahma over Syrië-kinderen in Dit is de Dag: Nederland kan dit professioneel oplossen

Rahma el Mouden
Rahma el Mouden

,,Nederland is in staat om met een professionele aanpak deze kinderen te helpen”, is de reactie van Rahma el Mouden als ‘vriend’ van Radio 1 Dit is de Dag.

De uitspraak van de voorzieningenrechter die erin voorziet dat de groep Syrië-kinderen met Nederlands paspoort opgevangen moeten worden in Nederland zorgt voor veel politieke deining.

Voor Rahma el Mouden is het belang van de kinderen echter doorslaggevend. Het is volgens de zakenvrouw een ‘in trieste’ situatie, waarbij volgens haar vast staat dat er voor de kinderen een goede oplossing moet worden gevonden. ,,We moeten ze uit deze noodsituatie halen”, aldus El Mouden. Volgens haar is de consequentie dan wel dat de moeders, naar wie een strafrechtelijk onderzoek al loopt, in ons land berecht moeten worden en voor hun daden – als bewezen wordt verklaard dat ze zich schuldig hebben gemaakt aan strafbare feiten, een straf krijgen opgelegd.

,,We doen dit voor de kinderen”, zegt Rahma, die verwacht dat mede dankzij een professionele aanpak in ons land de mogelijkheid bestaat om hen toch een goede toekomst te geven.

Luisteren (vanaf 21.45 min.) via Radio 1 Gemist: HIER

Deel dit bericht:

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties