Home » Nieuws » Rahma el Mouden: WERK MOET LONEN

De Balie

Rahma el Mouden: WERK MOET LONEN

De Balie

,,Qua financiele positie zijn werkenden in mijn sector nauwelijks beter af dan mensen in de bijstand. 10% van mijn werknemers zitten in de schuldsanering.”

Dat was een van de stellingen van Rahma el Mouden bij een debat afgelopen vrijdagavond in De Balie in Amsterdam. Bij ‘Fatsoenlijk werk: de werkgever aan zet’ werd gesproken met een aantal ondernemers, politici en betrokkenen in de stad Amsterdam over de beloning voor medewerkers. Met onder meer: Andreas Fleischmann van DeLaMar, advocaat en raadslid Don Ceder, Eline van Weelden van werkbedrif Pantar.

Volgens El Mouden is het verschil tussen de beloning voor werken en de hoogte van de uitkering te klein. Ze wees op de praktijk dat medewerkers bovendien ook nog de extra last van de schuldsanering moeten dragen waardoor de prikkel om te gaan werken minder groot is.

Werk moet lonen, zou het uitgangspunt volgens El Mouden moeten zijn waardoor mensen sneller aan de slag gaan. ,,Je werknemers zijn je pilaren”, aldus El Mouden.

Eline van Weelden van Pantar: ,,Financiele problemen, wonen; werknemers hebben meer problemen dan de uitdaging van alleen aan het werk blijven.

Deel dit bericht:

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties