Home » Nieuws » Rahma el Mouden slaat alarm: Werknemers steeds meer in de schulden

De Balie

Rahma el Mouden slaat alarm: Werknemers steeds meer in de schulden

Een op de vier Amsterdammers kampt met schulden, schrijft Het Parool. Om hen eerder te kunnen helpen heeft de gemeente samenwerking gezocht met werkgevers. Die zien eerder wanneer een werknemer in de financiële problemen zit. ‘Ze zijn bezig met overleven.’ Zo komt er een directe lijn tussen werkgevers en de schuldhulpverleners. Rahma el Mouden juicht dit toe, zegt zij in de krant.

‘Rahma el Mouden van Multicultureel Amsterdam Schoonmaakbedrijf (MAS) ziet dat steeds meer personeel met schulden kampt. “Vroeger waren het er een paar per maand, nu is het 10 procent van mijn personeel. Ze zijn bezig met overleven. Ze komen vaak langs om hulp te vragen omdat ze geen boodschappen voor hun kinderen kunnen betalen. Ze hebben stress, raken overspannen. We moeten niet willen dat mensen door schuld niet meer werken. Uiteindelijk raken ze daardoor in de bijstand en is het moeilijker om terug te keren.”

Bedrijven krijgen vaak de eerste signalen binnen van de schulden, terwijl het gemiddeld vijf jaar duurt voordat deze mensen zich bij de gemeente melden. El Mouden zegt dat de gemeente goed op weg is nu bedrijven handvatten krijgen om op een ‘integere en juiste manier’ medewerkers te ondersteunen met een directe lijn naar schuldhulpverlening, maar zou graag nog verder gaan. “De stap naar de gemeente blijft voor veel werknemers groot wegens de schaamte. Het zou mooi zijn als werkgevers die stap voor ze kunnen nemen.’

Lees meer bij Het Parool

Deel dit bericht:

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties