Home » Nieuws » Rahma el Mouden bij WNL Opiniemakers: ‘Ik verwacht 1 miljoen werklozen’

Rahma el Mouden

Rahma el Mouden bij WNL Opiniemakers: ‘Ik verwacht 1 miljoen werklozen’

,,Er is corona-armoede. Mensen die een jaar geleden nog een goed inkomen hadden, moeten nu naar de voedselbank.”

Aldus Rahma el Mouden, oprichter van MAS Dienstverleners, bij WNL Opiniemakers op NPO Radio 1. Ze stelde vast dat er veel pijn door corona wordt geleden. Ze doelt onder andere op ondernemers die in zwaar weer verkeren. De onderneemster verwacht echter dat de zware economische klap na het oplossen van de pandemie nog moet komen. ,,Ik verwacht 1 miljoen werklozen.” 

Ze heeft zelf ook pijnlijke maatregelen in haar bedrijf moeten nemen, omdat musea nog steeds dicht zijn en kantoren minder intensief worden gebruikt. Medewerkers die 13 jaar en 16 bij haar werkten, verlieten het bedrijf. ,,Als ik daar aan denk dan komen de tranen in mijn ogen.”

Volgens El Mouden is de €75 miljard voor steun aan bedrijven niet eerlijk verdeeld. ,,Het gaat naar grote bedrijven, KLM bijvoorbeeld. Het is hartverscheurend om te zien.” 

Desalniettemin begrijpt ze goed waarom veel Nederlanders toch op premier Rutte gaan stemmen. Zelfs de echtgenoot van El Mouden gaat voor de eerste keer in zijn leven op de VVD-leider stemmen. ,,Rutte heeft de beste papieren in handen omdat iedereen verwacht dat hij ons uit de crisis kan leiden.”

Als Rutte over vier jaar uit het Torentje vertrekt, is het tijd dat een vrouw zijn opvolger wordt, beandrukt El Mouden.

Paul van Den Bosch, Bram Endedijk en Rahma el Mouden bij WNL Opiniemakers.
WNL-presentator Wieger Hemmen (links), Paul van den Bosch van het AD (achter), Bram Endedijk (voor) en rechts Rahma el Mouden.

Deel dit bericht:

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties