Home » Nieuws » Rahma el Mouden bij WNL op Zondag; ,,Nederland maak niet steeds dezelfde fout”

WNL op Zondag

Rahma el Mouden bij WNL op Zondag; ,,Nederland maak niet steeds dezelfde fout”

Rahma el Mouden heeft Nederlandse politici opgeroepen om niet opnieuw dezelfde fouten te maken als in het verleden door de Europese grenzen open te stellen voor arbeidsmigranten zonder dat deze mensen participeren in de samenleving.

Volgens de zakenvrouw, te gast bij WNL op Zondag, kunnen de tekorten op de arbeidsmarkt veel beter worden opgelost door de mensen die nu nog aan de kant staan te activeren.

El Mouden en wetenschapper Jan Latten (voorheen CBS) stelden dat het openstellen van de Europese grenzen problemen gaat geven, maar dat er nog voldoende potentie is om aan de vraag voor personeel te kunnen voldoen.

El Mouden: ,,Laten we eerst zorgen dat de mensen die nu aan de kant staan ook gaan meedoen. We hebben 300.000 werklozen en daarnaast zijn er nog een paar honderdduizend mensen niet aan het werk. En we zijn kampioen in part-time werken. Laten we ervoor zorgen dat deze mensen eerst aan de slag gaan. Ze zijn hier en ze spreken de taal, dat is een geweldig voordeel.”

Ook El Mouden heeft in MAS Dienstverleners medewerkers uit Spanje aan het werk. ,,Ik kan ze niet vinden en doe van alles, ik praat met de sociale dienst enzovoort, dan moet je creatief zijn. Dat hoort ook bij ondernemen”, aldus El Mouden.

De geluiden om de grenzen open te stellen doet de zakenvrouw herinneren aan de tijd dat zij naar Nederland kwam. ,,We moeten niet de illusie hebben dat arbeidsmigranten weer teruggaan. Investeren, ze moeten de taal spreken, ze moeten weten waar het hier over gaat, participeren. Nu hebben we nog steeds niet geleerd.”

WNL op Zondag
WNL op Zondag
WNL op Zondag

Kijk hier naar WNL op Zondag vanaf 30.35 min.

Deel dit bericht:

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties