Home » Nieuws » Rahma el Mouden bij Speakers Academy

Rahma el Mouden

Rahma el Mouden bij Speakers Academy

Rahma el Mouden

Maatschappelijk ondernemer, opiniemaker en spreker

Rahma el Mouden: de weg naar mijn vrijheid

Rahma el Mouden (60), geboren in Tanger (Marokko), was de vierde in een gezin met zeven kinderen. Al op haar zestiende koos ze definitief voor haar weg naar de vrijheid. 

El Mouden kwam, getrouwd en zwanger, naar Nederland, werd schoonmaakster en startte later MAS Dienstverleners (Multicultureel Amsterdams Schoonmaakbedrijf). Haar bedrijf, waarvan de dagelijkse leiding inmiddels in handen is van haar dochter, heeft meerdere vestigingen in Nederland en er werken bij MAS ruim 500 mensen.

Afgelopen jaar beschreef Rahma el Mouden haar fascinerende levensloop in het boek (Rahma, de weg naar de vrijheid), dat in ons land veel opzien baarde. Ze neemt de lezers mee naar haar jeugd in Marokko, waar ze als jong meisje droomde over haar vrijheid. Uiteindelijk voegde ze de daad bij het woord en wist – ook tijdens haar huwelijk – de gesloten Marokkaanse cultuur te doorbreken en kon zich volop ontplooien.

In vrijwel alle landelijke media werd aandacht besteed aan het gevecht dat Rahma leverde om succes te hebben. In talloze interviews op tv, in kranten en in magazines riep ze jonge meisjes op om ook hun eigen carrière op te bouwen, ondanks het verzet bij familie en vrienden.

Rahma el Mouden won verschillende ondernemersprijzen (in 1999 werd ze ‘Europese zwarte zakenvrouw van het jaar’), maar mengt zich ook volop in het maatschappelijk debat als opiniemaakster. Ze deelt via de media en haar eigen newsroom (www.rahmaelmouden.com) haar scherpe standpunten over integratie en de multiculturele ontwikkeling in ons land. 

Daarnaast heeft de onderneemster een groot netwerk onder politici, bestuurders, ondernemers en in de culturele sector opgebouwd. Ze beschouwt het als een grote eer dat ze koning Willem-Alexander en koningin Beatrix heeft ontmoet.

El Mouden maakt zich sterk voor meer vrouwen aan de top via het door haar opgerichte Rahma Fonds en ze zet zich volop in voor jongeren, die dreigen op het verkeerde pad te komen. Met concrete projecten wil ze deze jongeren op het rechte spoor houden door ze perspectief te bieden op onder andere werk en wonen.

Rahma el Mouden is in staat om haar levenslessen, maar ook de beginselen van succesvol ondernemen, gepassioneerd over het voetlicht te brengen en met anderen te delen. Haar visie op integratie en emancipatie, maar ook: hoe bouw je succesvol een onderneming op en hoe gaan nieuwe generaties daar mee om, zijn onderwerpen waarmee El Mouden haar gehoor van het begin tot het eind weet te boeien.

LINK NAAR SPEAKERS ACADEMY

Deel dit bericht:

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties