Home » Nieuws » Rahma bij WNL: ‘Ondernemers hadden gehoopt op meer’

Rahma el Mouden bij WNL

Rahma bij WNL: ‘Ondernemers hadden gehoopt op meer’

,,Voor ondernemers was het nieuws van het kabinet teleurstellend”, zei zakenvrouw Rahma el Mouden woensdag 14 april bij de ontbijtshow Goedemorgen Nederland in reactie op de persconferentie van premier Rutte. Het kabinet stelt versoepelingen uit, maar presenteerde wel een ‘openingskaart’ voor de komende maanden.

,,Corona is nog niet onder controle en dan begrijp ik dat het langer gaat duren. Maar je had toch ook eerder veilig kunnen beginnen met het beperkt openstellen? Ik had niet verwacht dat het zo lang zou gaan duren. Je hebt het gevoel dat we nu kunstmatig in leven worden gehouden”, aldus de zakenvrouw bij Omroep WNL.

Volgens El Mouden is kritiek op de vaccinatiestrategie van het kabinet legitiem. ,,Zelfs Marokko heeft het beter gedaan dan Nederland. We zijn altijd het beste jongetje van de klas, maar dat is nu niet gebleken. We kunnen als ondernemers niet lang meer wachten. Want als je geen goede jaren hebt gehad voor corona dan is het op dit moment heel erg moeilijk voor ondernemers”, zei El Mouden, die verwacht dat de coronacrisis wordt opgevolgd door een economische crisis met oplopende werkloosheid en veel faillissementen.

De les van de coronacrisis voor El Mouden is dat ze met haar bedrijf MAS Dienstverleners in de toekomst minder kwetsbaar wil zijn. Ze is de afgelopen tijd daarom gestart met een zorgbedrijf en bovendien zijn medewerkers omgeschoold voor werk in de zorg. ,,Je moet in deze tijden innoveren”, is haar advies aan andere ondernemers.

Ze hield verder een pleidooi dat Nederlanders de individuele keuzevrijheid krijgen om te kiezen voor een vaccin dat mogelijk meer risico’s oplevert, zoals dat van Astra-Zeneca. ,,Ik zit in een risicogroep en ik wil zo snel mogelijk gevaccineerd worden om weer mijn normale leven op te pakken. Niets in het leven is zonder risico”, aldus El Mouden.

Deel dit bericht:

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties