Home » Nieuws » Rahma bij WNL: ‘Ondernemer, ga niet bij de pakken neerzitten’

Rahma bij WNL

Rahma bij WNL: ‘Ondernemer, ga niet bij de pakken neerzitten’

Vier op de tien bedrijven ontvingen sinds het uitbreken van de corona pandemie steun van de overheid. Een van die bedrijven was het multicultureel schoonmaakbedrijf MAS van onderneemster Rahma El Mouden. Zij vertelt bij het WNL programma Goedemorgen Nederland dat deze steun van levensbelang is geweest voor haar bedrijf. ,,Wij hadden behoorlijke reserves, maar zonder hulp waren we er niet meer geweest.’

El Mouden is niet bij de pakken neer gaan zitten. We hebben van de crisis geleerd dat we moeten verbreden. Zo bieden we meer diensten aan. Ook zijn we in meer sectoren actief. Waar we voorheen sterk waren in scholen, horeca en musea, zoeken we nu doelbewust ook opdracht in de zorg. Op die manier hopen we bij een volgende crisis minder kwetsbaar te zijn.”

El Mouden dacht voor de crisis dat haar bedrijf niet kwetsbaar was. ,,Schoonmaak is net water, dat heb je altijd nodig, was mijn veronderstelling. Dat bleek niet te kloppen. Als hele sectoren sluiten, dan houdt het op. We waren in een klap 50 procent van onze omzet kwijt. Daarom is de steun van de overheid cruciaal geweest.”

Meer bij WNL Goedemorgen Nederland

Deel dit bericht:

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties