Home » Nieuws » Rahma bij Goedemorgen Nederland: ‘Tientallen aanmeldingen bij platform RLD’

Rahma el Mouden bij WNL

Rahma bij Goedemorgen Nederland: ‘Tientallen aanmeldingen bij platform RLD’

,,Je staat verbaasd te kijken hoeveel mensen er zijn die iets willen teruggeven aan een nieuwe generatie ondernemende Nederlanders”, aldus Rahma el Mouden bij het ontbijtprogramma Goedemorgen Nederland. De oprichtster van MAS Dienstverleners lichtte in het WNL-programma de achtergronden toe van het nieuwe platform Lef & Dromen, dat afgelopen week door haar is gepresenteerd.

Ook bij Rahma was de drijfveer om het platform RLD te starten om iets ‘terug te geven aan de samenleving’. Begeleiding en advisering voor jonge professionals door ervaren mentoren die de top hebben bereikt op hun vakgebied is de basis. Gedurende maximaal drie jaar is de mentor actief door regelmatig gesprekken te voeren, waardoor er progressie kan worden geboekt door de jonge professional.

Droombaan

Niet alleen ondernemers met een eigen bedrijf maar ook talenten die uit zijn op hun droombaan komen na een selectie in aanmerking om mee te doen aan het programma van RLD.

Rahma el Mouden maakte de tv-kijkers deelgenoot hoe zij een rolmodel miste toen ze overstapte van een baan in de schoonmaak naar het ondernemerschap. ,,Ik had geen netwerk en geen mentor”, zei Rahma, die met vallen en opstaan ervoor zorgde dat haar bedrijf MAS kon groeien. ,,Een rolmodel of een mentor heb ik behoorlijk gemist. Misschien had ik dan wel sneller mijn bedrijf kunnen opbouwen dan de 15 jaar die ik nu nodig had.”

Multi-cultureel

Aan tafel bij WNL-presentatrice Nicky Ker, FD-redacteur Jean Dohmen en Jörgen Raymann vertelde Rahma dat er nog veel moet gebeuren in de carrieres van vrouwen en van mensen met een multi-culturele achtergrond. ,,Mannen zitten nog te veel aan de knoppen, ik vind dat de samenleving een ieder gelijke kansen moet bieden. Maar je moet ook in staat zijn de kansen die je krijgt ook te grijpen. Daar kan het RLD-platform je bij helpen.”

WNL Goedemorgen Nederland
FD-redacteur Jean Dohmen, WNL-presentatrice Nicky Ker, ondernemer Rahma el Mouden en Jörgen Raymann.

Deel dit bericht:

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties