Home » Nieuws » Prachtig eerbetoon aan de kunst van Abdellah Zaki

Hajia Zaki

Prachtig eerbetoon aan de kunst van Abdellah Zaki

Emotionele momenten gisteren in De Meervaart in Amsterdam. Daar werd het eerste deel vertoond van De bijzondere nalatenschap van Abdellah Zaki. De zoektocht van zijn dochter Hajia Zaki naar de geschiedenis van haar vader Abdellah Zaki, vastgelegd in twee docu-afleveringen bij de NTR, is zeer bijzonder.

Zaki verhuisde vijftig jaar geleden van het Marokkaanse Casablanca naar Nederland. Hij kwam terecht in Swifterbant, bouwde een bestaan op met vrouw en kinderen, maar hield zijn grote passies schilderen en liederen schrijven en zingen voor de buitenwereld geheim. Twee jaar geleden overleed Zaki.

Dochter Hajia wil met haar zoektocht in het verleden van haar vader, prachtig vastgelegd door de NTR, de schilderijen en zijn muziek delen met anderen. Zaki legde overigens vast op een casettebandje dat hij daar ook toestemming voor geeft. Rahma is ambassadeur van de Zaki Childheart Foundation, die kinderen een steuntje in de rug geven. De stichting is opgericht door Hajia Zaki.

Na de vertoning van het eerste deel zong Hajia Zaki een lied van haar vader op het podium. Het was de eerste keer dat ze mét microfoon zong en het werd een indrukwekkend optreden. Ze kreeg een staande ovatie van de gasten, onder wie de Marokkaanse ambassadeur Abdelouahab Bellouki, de wethouder van Dronten en vele vrienden en bekenden.

De documentaire wordt op de zondagen 15 en 22 december om 16.25 uur uitgezonden bij de NTR op NPO 2

Hajia Zaki

Deel dit bericht:

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties