Home » Nieuws » Oproep aan bedrijven mee te doen aan kansen bieden aan jongeren via Zone3

Younes el Raci

Oproep aan bedrijven mee te doen aan kansen bieden aan jongeren via Zone3

Voor onderwijs-manager Younes el Kaci van ROC TOP staat het vast. De samenwerking van Zone3, de Verrijking en ROCTOP maakt voor veel jongeren een wereld van verschil. Na het initiatief om te komen tot een leer-en werktraject hebben veel jongeren, die dreigden vast te lopen, perspectief gekregen.

Volgens El Kaci zijn de ogen van studenten dankzij de samenwerking open gegaan. ,,Ze worden gezien en gehoord. Ik beschouw het als een mooie, intensieve samenwerking. Onze studenten komen op plekken die ze nooit eerder hebben gezien. We kunnen ook met trots zeggen dat we hier een power woman hebben die haar schouders eronder zet”, aldus El Kaci, die doelt op een van de initiatiefnemers Rahma el Mouden.

Volgens Younes, die vanaf het begin betrokken is bij het initiatief, slaat de methode van Zone3 aan bij de leerlingen. ,,Ze zijn goudeerlijk tegen onze jongeren. Hier lopen jullie tegen aan, is de boodschap. Met een realistische blik, maar ook met een hoopgevende blik. Met heel veel contacten met het bedrijfsleven. Diploma’s behalen is belangrijk, maar je kunt ook nog veel meer uit je talenten en je kwaliteiten halen. Daar is Zone3 echt uniek in. Het snappen van onze doelgroep, maar ook investeren in het gegeven dat je een baan nodig hebt.”

,,Van zero tot hero, dat principe wordt geboden door Zone3″, aldus Younes. ,,Daar ben ik enorm tevreden over. Er worden hen mogelijkheden aangereikt. Ze krijgen workshops en les van toonaangevende ondernemers in Nederland. Hun intrinsieke motivatie hebben ze nu. Ze hebben echt voordeel dat er kansen zijn en dat ze die kansen kunnen grijpen. Ze hebben het gevoel dat eerst al die deuren dicht waren en dat ze nu op een kier staan en dat het aan hen is om ze openen.

Younes el Kaci: ,,Ik doe een oproep aan alle bedrijven: sluit je aan! Studenten hebben jou ook echt nodig. Sluit je aan om toekomstperspectief te bieden aan de jongeren die het het hardst nodig hebben.”

Deel dit bericht:

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties