Home » Nieuws » MAS Zone3 in Nieuwsuur over Regeling Vervroegde Uittreding

Ineke Bijman in Nieuwsuur

MAS Zone3 in Nieuwsuur over Regeling Vervroegde Uittreding

MAS-medewerkster Ineke Bijman was een van de hoofdpersonen afgelopen dinsdagavond in de veelbekeken nieuwsrubriek Nieuwsuur. Er werd aandacht besteed aan de Regeling Vervroegde Uittreding (RVT), die op dit moment nog zijn doel voorbij schiet. Nog maar weinig mensen met een zwaar beroep maken er gebruik van.

Critici vinden dat uitkering op basis van de regeling voor zware beroepen te laag is. De meeste kandidaten voor de regeling kunnen er niet van rondkomen want leveren te veel in als ze er gebruik van maken.

Nieuwsuur maakte opnames in het Rijksmuseum, waar Ineke Bijman voor MAS Zone3 aan de slag is. Ineke gaf aan dat het werk van schoonmaker zwaar is en dat ze best wel zou willen stoppen, ondanks dat ze heel veel plezier heeft in haar werk.

Wietse Tjoelker van MAS Zone 3 beaamde in de uitzending dat er van de RVU nog maar heel weinig gebruik wordt gemaakt. Het verschil tussen het laatst verdiende loon en de vergoeding bij vervroegde uittreding is voor veel mensen te laag als er onvoldoende aanvulling is op de uitkering vanuit gespaard pensioen.

Nieuwsuur maakte beelden van Ineke bij De Nachtwacht en tijdens het gesprek met Wietse Tjoelker op kantoor van MAS Zone3. Volgens Tjoelker is de regeling inderdaad maar weinig populair populair in de schoonmaakbranche.

Kijk HIER naar MAS ZONE3 bij Nieuwuur. (vanaf: 29.30 min.)

Wietse Tjoelker
Wietse Tjoelker van MAS Zone3 bij Nieuwsuur.

Deel dit bericht:

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties