Home » Nieuws » MAS Dienstverleners Groep lanceert bij 25-jarig bestaan MAS Fonds

Rahma El Mouden

MAS Dienstverleners Groep lanceert bij 25-jarig bestaan MAS Fonds

AMSTERDAM – MAS Dienstverleners Groep, voortgekomen uit het bedrijf Multicultureel Amsterdams Schoonmaakbedrijf, lanceert aanstaande maandag 26 september 2022, het MAS Fonds. Dit nieuwe initiatief sluit naadloos aan bij de visie van Rahma El Mouden als oprichter van het bedrijf op sociaal ondernemerschap. 

De presentatie van het MAS Fonds vindt plaats tijdens een bijeenkomst ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het bedrijf, waarin behalve MAS ook andere ondernemingen de afgelopen jaren zijn geïntegreerd. MAS Zone 3, een facilitair bedrijf met sociale doelstellingen, MAS Zand, Zeep en Soda, een schoonmaakbedrijf gevestigd in Utrecht, en een aantal gerichte activiteiten in de zorg behoren tot de huidige onderdelen van de Groep. 

Rahma El Mouden heeft de dagelijkse leiding van MAS Dienstverleners Groep met circa 500 medewerkers enkele jaren geleden overgedragen aan haar dochter Oumaima El Mouden. Na de start in 1997 van het schoonmaakbedrijf had oprichter El Mouden als een van de belangrijkste doelstellingen om haar bedrijf om te vormen tot een sociale onderneming.

,,Het bedrijf opereert primair met een maatschappelijke missie. Inclusiviteit is het kernbegrip van MAS: iedereen doet mee, opdrachtgevers, medewerkers”, aldus El Mouden. De oprichting van het MAS Fonds is een volgende stap in de ontwikkeling van MAS als sociale onderneming. Het Fonds voorziet in middelen ter ondersteuning van MAS-werknemers. Het fungeert als noodfonds, opleidingsfonds, gezinsfonds en innovatiefonds voor de medewerkers en hun kinderen en wordt gefinancierd vanuit de MAS Groep.

De eigen ervaringen van Rahma El Mouden als schoonmaakster, werden later de drijfveer voor haar als ondernemer. ,,Wat ik meemaakte, maakt iedereen mee. Ik zag dingen die gewoon niet kunnen. En ik ging er iets aan doen. Want verder deed niemand dat”, aldus El Mouden. ,,Dat mensen niet gezien worden. Niet gehoord worden. Niet begrepen worden. Dat schoonmakers er niet toe doen als mens – misschien zelfs niet als werknemer.” 

Deel dit bericht:

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties