Home » Nieuws » Groot interview met Rahma el Mouden in blad Nouveau

Interview Rahma el Mouden in Nouveau

Groot interview met Rahma el Mouden in blad Nouveau

Onderneemster Rahma el Mouden vertelt in een lang interview met het lifestyle-blad Nouveau hoe haar levensloop is geweest. Het interview van Elleke van Dort maakt onderdeel uit van de serie ‘Vrouw met een Missie’.

El Mouden, oprichter van MAS Dienstverleners, schetst hoe ze vanuit Marokko een nieuw bestaan opbouwde in Nederland. Dat ging bepaald niet van een leiendak. Ze gaat bijvoorbeeld in op de vrouwenemancipatie en het vertrek vanuit haar geboorteland naar het voor haar verre Nederland.

 Uit het interview:

,,Vrouwen moeten voor zichzelf opkomen. Onderdrukking is onacceptabel. Het is niet meer de tijd om als vrouw onderdanig te zijn.”

,,Nederland leek me het mooiste land dat er bestond. Ik nam me voor om niet met een man in Marokko te trouwen. Ik wilde zelf beslissen met wie ik zou trouwen.”

Ondernemen

El Mouden belandde in de schoonmaakbranche en bracht het zelfs tot assistent-manager. Ze wilde verder, maar werd toen het erop aan kwam gepasseerd. Dat was voor haar het signaal dat ze zelf ondernemer moest worden. ,,Het was hard knokken. Ik moest met de computer leren werken, leren factureren. Ondertussen moesten er klanten worden binnengehaald.”

Inmiddels staat de nieuwe generatie aan het roer van de onderneming. ,,De rust, vrede, dankbaarheid en liefde die ik uit mijn geloof put, geven mij de energie om het leven aan te kunnen. Ik ben 63. Wijzer, minder rebels en een bewuster mens”, aldus El Mouden in het interview.

De reportage in Nouveau sluit naadloos aan bij de inhoud van Rahma’s boek ‘Rahma, de weg naar mijn vrijheid’, waarin ze haar levensgeschiedenis beschrijft en in 2019 werd uitgegeven door Luitingh-Sijthoff. 

Uit Nouveau:

Interview Rahma in

Nouveau
Nouveau 3

Deel dit bericht:

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties