Home » Nieuws » Bij oude bekende Tineke in de radioshow

Bij oude bekende Tineke in de radioshow

Afgelopen weekend was Rahma el Mouden te gast in de uitzending van de TinekeShow van de bekende radio dj Tineke de Nooij. ,,Wat een bijzondere vrouw! 19 jaar geleden ben ik ook bij haar geweest in de 5 uur show. Zo leuk om elkaar weer te ontmoeten. Vandaag ging het over mijn boek dat in mei verschenen is: Rahma de weg naar mijn vrijheid.”

Rahma vertelde in de uitzending over de aanleiding van het haar boek en over haar keuzes in het leven.

,,Ik wilde niet in Marokko leven, omdat het verschil zo groot was tussen man en vrouw. Hier moet ik echt niet zijn”, aldus Rahma.

Tineke noemde de aanpak van Rahma wonderbaarlijk.

De zakenvrouw stelde daar tegenover dat er in haar huwelijk ook meningsverschillen zijn geweest. Haar man wilde aanvankelijk niet accepteren dat ze haar eigen leven wilde opbouwen. Het was het begin van Rahma’s strijd voor haar vrijheid. Haar echtgenoot, met wie ze decennia samen is, heeft dat uiteindelijk geaccepteerd.

Rahma wil dat er in de toekomst een vrouwelijke minister-president komt. De komende jaren gaat ze aan de slag met haar fonds voor betere kansen voor de jongeren top-400 en met het Rahma Fonds gaat ze ijveren voor meer vrouwen aan de top.

Deel dit bericht:

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties